Työhaastattelu

”Mitä haluat saavuttaa tässä työssä?” – näin vastaat kysymykseen vakuuttavasti työhaastattelussa

”Mitä haluat saavuttaa tässä työssä?” – näin vastaat kysymykseen vakuuttavasti työhaastattelussa
Kysymykseen ”mitä haluat saavuttaa työssäsi” kannattaa vastata mahdollisimman konkreettisesti.

Kuinka kannattaa vastata työhaastattelussa, kun kysytään siitä, mitä haluat saavuttaa työssäsi uudessa työpaikassa? Sisällytä vastaukseen ainakin nämä kolme asiaa.

Monessa työhaastattelussa nousee esille kysymys siitä, millaisia asioita haastateltava haluaa saavuttaa työssä, jos hän sen saa.

Kysymys ”mitä haluat saavuttaa tässä työssä” on hankala, koska se on niin avoin – voit alkaa yhtä hyvin puhua pidemmän tähtäimen isoista tavoitteista kuin myös siitä, millaista uutta osaamista tuot työpaikalle.

Esimerkiksi kysymykset ”missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua” tai ”miksi meidän pitäisi palkata sinut” ovatkin melko lähellä tätä, mutta niihin kannattaa kuitenkin vastata hieman eri painotuksella, ettei tule toistaneeksi samoja asioita useaan otteeseen haastattelussa.

Katso kolme vinkkiä siihen, kuinka kysymykseen saavutuksista uudessa työssä kannattaa vastata:

”Mitä haluat saavuttaa työssäsi?” – näin vastaat:

1. Korosta aktiivisuuttasi

Rekrytoija tai sinua haastatteleva esihenkilö toivoo tietysti, että uusi työntekijä ottaisi mahdollisimman oma-aloitteisen roolin työpaikalla heti alkuun. Vaikka uudessa työssä toki menee oma aikansa totutellessa uuteen ympäristöön, työtapoihin ja -välineisiin sekä työyhteisöön sopeutuessa, on työnantajan toiveena se, että tulokas pääsisi nopeasti kiinni työn arkeen.

Siksi vastatessa kannattaa korostaa omaa itsenäistä työskentelyotetta sekä halua kehittää työpaikkaa sekä työskentelytapoja eteenpäin. Kuten sanotaan, ulkopuolelta tulevalla on usein tarkin katse sen suhteen, mitä työpaikan prosesseja voisi nopeuttaa tai mistä voisi karsia, että saataisiin tehokkaammin asioita aikaiseksi.

Vastauksen alkuun kannattaakin siis tuoda esille sitä, että on halukas ja innokas kehittämään työtapoja, eikä vain mukautumaan siihen, kuinka asiat tällä hetkellä tehdään.

2. Anna konkreettisia esimerkkejä

Konkretia on kaiken a ja o niin työhakemuksessa kuin kaikissa haastatteluvastauksissakin. Tämäkään kysymys ei tee siinä poikkeusta. Työnantaja saa paljon paremman kuvan vahvuuksistasi, osaamisestasi ja tavoitteistasi, kun kerrot niistä mahdollisimman konkreettisin esimerkein.

Tavoittelemistasi saavutuksista kysyttäessä kannattaa siis nostaa esille konkreettisia asioita, joita esimerkiksi työpaikkailmoituksessa tai haastattelijan omissa kommenteissa on noussut esille. Älä siis kerro vain, että aiot ”kehittää yritystä eteenpäin” tai ”luoda onnistuneita asiakaskohtaamisia”, vaan anna konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka sen haluaisit tehdä.

Jos esimerkiksi viestintäalan työpaikkailmoituksessa korostettaisiin mediasuhteiden hoitamista tärkeänä työtehtävänä, voisit kertoa jo alustavaa suunnitelmaa siitä, millä tavoin kehittäisit yhteyksiä mediaan ja vaikkapa millaisista aiheista yrityksen kannattaisi mielestäsi viestiä.

3. Kerro työskentelytavoistasi

Kun puhutaan vasta tulevista saavutuksista ja teoista, saattaa vastaus käytännön esimerkeistä ja aktiivisuuden korostamisesta huolimatta jäädä ympäripyöreäksi käsien heilutteluksi ja suuriksi sanoiksi, joiden käytännön toteutumista voi olla hankala osoittaa.

Kerro siis vielä vastauksesi lopuksi hieman siitä, millaisella otteella työskentelet. Voit esimerkiksi kuvailla, kuinka innostaisit muutkin työntekijät mukaan uuteen tapaan tehdä asioita tai millaisilla tavoilla varmistaisit, että saat uuden projektin onnistuneesti maaliin.

Kun puhutaan saavutuksista, haluaa työnantaja varmistua siitä, että työntekijä on paitsi tarpeeksi kunnianhimoinen, myös sopivasti jalat maassa sekä valmis oikeasti tekemään töitä saavutusten eteen.

Lue myös:

Katso 30 hyödyllistä työhaastattelukysymystä – ja älä unohda tärkeää seikkaa

Mitkä ovat vahvuutesi? Näin vastaat työhaastattelussa

”Kerro jotain itsestäsi” – miten vastata klassikkokysymykseen työhaastattelussa?

Miten valmistautua työhaastatteluun? Ota perusteet haltuun



Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset

Duunitori suosittelee

ICT spesialistiksi tai järjestelmäasiantuntijaksi koulutuksen tukemana (14 paikkaa), Uusimaa

ICT spesialistiksi tai järjestelmäasiantuntijaksi koulutuksen tukemana (14 paikkaa), Uusimaa

Espoo – Julkaistu 24.4.
Ratainfran ja raideliikenteen asiantuntijoita

Ratainfran ja raideliikenteen asiantuntijoita

Helsinki ja 6 muuta – Julkaistu 12.4.
Haussa myyjiä Helsinkiin, Turkuun ja Jyväskylä

Haussa myyjiä Helsinkiin, Turkuun ja Jyväskylä

Helsinki ja 2 muuta – Julkaistu 2.5.
Sairaanhoitajia ja lähihoitajia, Norlandia Isopakari

Sairaanhoitajia ja lähihoitajia, Norlandia Isopakari

Helsinki – Julkaistu 16.4.
Tilintarkastajia

Tilintarkastajia

Helsinki – Julkaistu 8.4.
Myyntiedustajia - useita paikkakuntia

Myyntiedustajia - useita paikkakuntia

Helsinki ja 7 muuta – Julkaistu 2.5.
Myyntiedustaja, Tekninen myyjä, Närpiö / Konsulent, Teknisk försäljare, Närpes

Myyntiedustaja, Tekninen myyjä, Närpiö / Konsulent, Teknisk försäljare, Närpes

Närpiö – Julkaistu 15.4.

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.